Opladning med solpaneler

Sakset far FacebookGruppen:

Jeg gad godt have være uafhængig af landstrøm, og vil derfor gerne montere solceller på min pd26’er. Er der nogen af jer der har en fiks løsning på dette?

Svar 1: Den første og nemmeste løsning er at nedsætte strømforbruget. Jeg har skiftet samtlige lyspærer til led. Det betyder for mit vedkommende, at et billigt solpanel fra Biltema leverer strøm nok til at dække mit strømforbrug.
Kommentat: Jeg skal kun have plotter, selvstyrer, lys (LEDs), lanterner (LEDs med tiden) og et 12V stik. Ingen køleskab eller vandvarmer her =). Jeg gad bare godt se hvordan i erfarne har knækket den her nød på en pd’er
Kommentar: Tror selvstyre tager meget strøm….jeg har samme behov samt vhf
Kommentar: Har faktisk været på en 2 ugers sejltur med den 32 watts solcelle uden behov for opladning. Forbrugskilder: Selvstyrer Navigations instrumenter Belysning WHF Opladning af computer mobiltelefon. Uden problemer med 2 stk. 70 amp. batterier. Påhængsmotor uden generator 🙂
Kommentar: Cool…..så er der da håb
Kommentar: Jeg har monteret en 32 watt solcelle på ruffet foran sprayhodden. Den er monteret med en line i hvert hjørne og til håndlisterne. Det er vigtig at hæve solcellen fra ruffet da ladestrømmen reduceres når temperaturen stiger. på denne måde opnås en form for afkøling. Samtidig kan linerne løsnes og solcellen indstilles til den rette vinkel i forhold til solen i dagens Løb.
Kommentar: Hjertmans.se har billige polykrystallinske paneler. Jeg har 2 stk 20 watt liggende foran sprayhood, Victron 75/15 regulator – 2 batterier. Det rækker til et døgn eller to ihvertfald. Sidste år brugte jeg kun landstrøm til en køleboks (når konen var med).
Kommentar: Fedt! Det er et lignende set up jeg havde forestillet mig. Det glæder mig at der ikke skal mere til 😉
Kommentar: Tak for for hjælpen. Der er meget at holde styr på som ny sejler 😉