Vand ved mastefod

Problem: “Jeg har lige set til min båd og konstateret vand ved mastefoden. En lille pyt på et par millimeter under dørken. Hvor bekymret skal jeg være? ”

Løsningsforslag fra medlemmer: 1: Der løber vand i hulkelen, luk evt med sikaflex og så kommer der ligeledes lidt ned gennem toppen og med faldene.

2: Hvis du vil slippe for vand gennem masten kan jeg anbefale at støbe en prop i masten. Jeg har støbt en epoxyprop som flugter med skivgatterne, dvs at vandet løber ud sammen med faldene lige over dækket. Masten er nu fuldstændig tæt og det er altså meget rart:-)

3: Min gamle båd havde en gummiprop i masten. Men netop der var den tæret indefra, opdagede jeg efter et mastebrud på grund af et sprængt undervant. På min nye sopper jeg derfor gerne vand op under dørken.      Svar: Netop pga den risiko har jeg været omhyggelig med at få epoxyproppen til at flugte med skivgatterne. Jeg har også smurt epoxyen ca 3cm op ad masten (indvendigt) så der ligesom er et epoxy kar med udløb i begge sider. Tanken er at jeg på den måde undgår problemer med tæring.